A mikrodermabrázió (bőrcsiszoló) ma már egyike a leghatékonyabb bőrfiatalítási eljárásoknak. Lényege, hogy a felső hámréteg célzott eltávolításával új, fiatal hámréteg képződésére késztetjük a bőrt. Az elöregedett, eltávolított sejtek helyébe újonnan, nagy számban képződött egészséges hámsejtek lépnek, ezáltal a bőr megfiatalodik, szebbé válik. A mikrodermabráziós eljárásnak két főbb típusa ismert: a gyémántfejes és a mikrokristályos eljárás. A kettő nem összekeverendő és igen lényeges különbség van köztük:
A gyémántfejes csiszolás esetében a kezelőfej végén lévő csiszolóanyagot dörzsöljük be a kezelt felületbe kézi erővel, majd a leradírozott felső réteget vákuum segítségével távolítjuk el a bőrfelületről. Ezzel az eljárással dolgozva nagyjából 12-15 kezelés szükséges a kívánt hatás eléréséhez.

 

Ezzel szemben a mikrokristályos dermabrázió esetében nagyteljesítményű szivattyú gondoskodik arról, hogy kézi erő nélkül magas nyomáson mélyebb rétegeket is le tudjunk csiszolni a mikrokristállyal. Ennek köszönhetően a mikrokristályos csiszolással a megfelelő eredmény eléréséhez elegendő akár 5-6 kezelés is. A mikrokristályos dermabrázió közel 10 éves hagyománnyal rendelkezik, hatékonysága szemmel látható és mindemellett ez a lehető leghigiénikusabb eljárás is.

Hatásmehanizmus:

A mikrokristályos bőrcsiszoló gép orvosilag bevizsgált professzionális eszköz és minden bőrtípusra alkalmazható. A bőr anyagcseréjének fokozásával látványosan javítja annak korrektúráját, felfrissíti, feszesíti, továbbá gyorsítja a krémek felszívódását, a bőr tisztulását és nem utolsó sorban szemmel láthatóan eltűnteti a bőröregedés jeleit. A gép hatékonysága a legfinomabb szemcséjű kristályokban és a 250 wattos Dual vákuum szivattyúkban rejlik: 
a kristályszemcsék mérete szinte megegyezik a finom só szemcséinek méretével, ezáltal a csiszolás alaposabb és mélyebbre hatol. A kristályszemcsék a bőr felső rétegét csiszolják, így eltávolítják az elhalt hámsejteket. Azonban nem csak a bőr felső rétegére hat, hanem a mélyebb rétegekben lévő rugalmas szöveteket is stimulálja, így azonnali javulás látható már az első kezelés után is. A legújabb fejlesztéseknek köszönhetően nem csak a csiszolás erőssége, hanem a kezelőfejen kiáramló kristály mennyisége isszabályozható, ezáltal arcra és testre is egyaránt használható.

 

Partnerünk: