PIGMENTFOLTOK KEZELÉSE TŰVEL ÉS TŰ NÉLKÜL
Az őszi, téli kozmetika kiemelt terápiás feladata a nyaralás, napozás következtében kialakult pigmentációs rendellenességek, a barna pigmentfoltok kezelése. A mezoterápia kiemelhető módszer a szépségipar eszköztárában. Jelenleg ez a kezelés a leghatékonyabb a hatóanyagok bőrbe való bejuttatásában. Egyedül ez a módszer képes tökéletesen áttörni a bőr védő, ún. barrier rétegét, lehetővé téve a hatóanyagok megfelelő mélységbe jutását, ahol rendkívül gyorsan és látványosan tudják kifejteni hatásukat. A kezelés során bejuttatott hatóanyag orvosi tisztaságú koncentrátum, mindenféle tartósítószer-, illatanyag-, és színezék mentes. 

 

Módszerek:


Tű nélküli mezoterápia, vagy elektroporáció:


Újdonságnak számító orvos-kozmetikai kezelési technológia. Alkalmazásával kész koktélkeverékek és egyénileg összeállított mezoterápiás koktélok is bevihetők a bőr mélyebb rétegeibe. A kezelőfejet a bőrre helyezve ún. akvaporin hatóanyag csatornák nyílnak a bőrsejtek membránján keresztül, vagyis a hatóanyagok nem csak bejutnak a bőr mélyebb rétegeibe ez esetben, hanem a sejtszintű hasonulás is maximálisan biztosított. Másképp kifejezve: a hatóanyagokat magukba szippantják a bőr sejtjei és azonnal elkezdik azok hasznosítását.

 

Dermaroller- a tűs henger:


A kezelést egy egészen vékony tűkkel ellátott hengerrel végezzük. Minden tűszúrás egy kis mikrosérülést okoz, amire a szervezet reagálni fog, elindít egy immunfolyamatot, mely kollagén és elasztin szintézist (képződést), illetve végső soron a bőr regenerációját eredményezi. A következmény feszesebb és rugalmasabb bőr lesz. Ezt a hatást értelemszerűen tű nélkül nem lehet produkálni. Nem kell azonban félni, a kezelés során helyi érzéstelenítést alkalmazunk. Az esetleges bőrpir is 1-2 órán belül elmúlik és nyugodtan emberek közé lehet újra menni, esetleg a kezelést ajánlott az esti órákra időzíteni.
A két módszer, vagyis a tűs és a tű nélküli mezoterápia tulajdonképpen kiegészítik egymást. A tűs hengerek képesek hozzáadni a tűvel végzett mezoterápia előnyét a tű nélkül végzett módszerhez, így az amúgy is rendkívül hatékony elektroporáció még látványosabb eredményt fog produkálni.


A kezelés menete:


A szokásos letisztítás után mikrodermabrázióval illetve savas előkészítővel átjárhatóvá tesszük a bőrt, majd a speciális helyi érzéstelenítés és a bőrfertőtlenítés következik. Ezután elkezdjük a dermarolleres kezelést, a bőrön függőleges, vízszintes és keresztirányú hengerezést végzünk, közben fecskendővel fokozatosan adagoljuk a hatóanyagokat. A rollerezés időtartama kb. 10 perc. Ezután a kezelést az elektroporációs készülékkel folytatjuk kb. 15-25 percig. A bőrtípusnak megfelelő mezoterápiás koktélt a bőrre csepegtetve, a kezelőfejet finoman mozgatva az adott területet a hatóanyag teljes felszívódásáig kezeljük. A kezelést az utókezelő krém felvitelével zárjuk. A kezelés 1-2 hetente kúraszerűen a leghatékonyabb, a javasolt kezelések száma 4-6 alkalom, de egyes esetekben akár 10-15 kezelésre is szükség lehet, a bőr állapotától függően.

 

 

Partnerünk: