A tartós műszempilla nagyszerű találmány. Reggel ha belenézel a tükörbe, nem egy gyűrött rém tekint vissza rád, és akár egy gramm sminket sem kell magadra tenned ahhoz, hogy egész nap sminkelt hatású legyen az arcod. Az épített szempillasorod lehet erős hatású, de akár annyira természetes is, hogy senkinek sem fog feltűnni, ha műszempilláid vannak, legfeljebb csak az, hogy valahogy szebb lettél. Ma már rengeteg helyen építtethetsz 3, 4, sőt újabban 5 és 6 dimenziós műszempillát is, ahhoz azonban, hogy valóban színvonalas szolgáltatást kapj, és örömöd legyen a pillasorodban, fontos tisztában lenned néhány fogalommal és tudnivalóval. 

 

 

3D-4D


Az eljárást eredetileg szálas szempilla-hosszabbításként, illetve szempilladúsításként emlegették, hiszen egyenként, szálanként applikálják, elvileg minden egészséges saját pillára egy-egy műszál kerül  A 3D-s szempilla hosszabbítás egy fantázianév, mert megkülönböztetjük a vastagságot, a hosszúságot, valamint az ívet, és ezeket hosszabbítjuk, vastagítjuk, illetve módosítjuk a műszálakkal. A 4. dimenzió az egyik műszempilla-forgalmazó szerint az idő, mert az általuk forgalmazott pillák tartósabban maradnak fent. A 3D-s és 4D-s műszempillák esetében ugyanakkor sem technikában, sem a kellékek anyagában, illetve azok árában nincsen semmilyen különbség.

 

Az ív és a méret is számít!


Magyarországon 6-17 milliméter hosszúság és 0,07-0,25 milliméter vastagság közötti műszempillák kaphatók. A 8 milliméter alatti szempillákat gyakorlatilag felesleges használni, a 15 milliméter feletti hossz pedig túlságosan természetellenes hatású. A 0,15 milliméter az általánosan elfogadott, a természetes pilláknak leginkább ajánlott vastagság, ám a vékonyabb, dúsított pillákkal jobb és kímélőbb eredményeket lehet elérni.  A 0,20 milliméter vastagságú műszálakat kevesek pillája bírja el, a 0,25 milliméteres vastagság pedig abszolút a "too much" kategória. A pillasor hatását nagyban meghatározza a pillák íve is. Az európai pillákhoz leggyakrabban a J-ívet ajánlják. Viszont az egyenesebb ív szemből szinte nem is látszik és általában lefelé húzza a szemsarkakat. Igazán látványos pillasor az íves C és a még ívesebb D ívű szálakból építhető. Mindemellett létezik meg L alakú pilla is, mely azonban kissé úgy néz ki, mintha megtört volna applikálás közben. Alapszabály, hogy a saját szempilla hosszánál maximum egy-két mérettel hosszabbítsunk. A sokkal hosszabb pillák nehezek, lehúzzák a saját szempillákat, kényelmetlen a viselésük, a túl vastag pillák szintén nehezek a sajátnak.

 

Mik a kockázatok?


A tartós műszempillák applikálásakor nem kell attól tartanunk, hogy a ragasztó belefolyik a szembe, hiszen az alsó pillasort a felhelyezés idejére leragasztják. Elvileg sem a ragasztó, sem pedig a pillák nem érintkeznek a szemhéj bőrével, csakis magukkal a szempillákkal, hiszen azokra kerülnek fel. A természetes pillasor akkor sérülhet a műszempilláktól, ha a pillaviselő a saját pilláit megterhelő műszempillákat visel folyamatosan, amelyek gondatlanul vannak applikálva, illetve akkor, ha nem vigyáz rá megfelelőképpen. Szemgyulladásban szenvedőknek, illetve azoknak, akik nem tudják teljesen lezárni a szemhéjukat, nem szabad pillát applikálni, mindenki más viszont alkalmas rá, hogy tartós műszempillát hordjon. Megfelelő méretválasztás esetén a pillasort évekig, folyamatosan töltethetjük és viselhetjük, anélkül hogy szünetet kellene tartanunk. Fontos! Ha a műszempilla mégis szúr, viszket, irritál, akkor se próbáld otthon, magadnak eltávolítani, hanem menj vissza a szempilláshoz, és kérj leoldást!

 

Ápolás


A pilla viselése megkíván egy gondolatnyi önfegyelmet, de nem többet, mint egy szép ruha  viselése. A műszempillákat nem szabad tépkedni, dörzsölgetni. A felhelyezést követő 48 órában kímélni kell pilláinkat a víztől, a gőztől és a hőtől. Amit a műszempillaviselés idején végig kerülnünk kell, azok az olajos alapú kozmetikumok, beleértve az ilyen sminklemosók használatát is. Olajmentes kozmetikumokkal viszont sminkelhetünk is, viszont szempillaspirálra nem lesz szükség. Aki mégsem akar lemondani a spirálozásról, annak műszempillára való, gyógynövénytartalmú szempillafestéket kell beszereznie, minden más szempillaspirál ugyanis csökkenti a műszempillák tartósságát. Még a legigényesebben applikált műszempillák is összekócolódhatnak például alvás vagy öltözködés közben, szempillakefe segítségével azonban néhány óvatos mozdulattal újra rendezetté tehetjük a pillasorunkat.

 

Partnerünk: